понеділок, 29 червня 2015 р.

Нехай буде з тобою сила!


Такий тепер час, Люк Скайвокер, що бігунам без силових тренувань ніяк не обійтись. Нє, ви можете бігати не робити силові, і горя не знати. Але. Якщо хочете бігати довше (у всіх розуміннях), швидше і краще, то доведеться трохи повіджиматись, чи поприсідати, чи повіджиматись, поприсідати і потягати гантелі.

Програм є купа, але почати можна з найпростішого (“упав-віджався”): 20 присідань, 20 віджимань (дівчатам можна з колін), 1 хв планка. Потім затягне гггг, і будуть дівчачі 4кг гантелі, і все серйозно. “Литу мускулатуру” ви собі так не наробите не бійтесь.

А ще силовими тренуваннями можна поправити слабкі місця, які вилазять під час бігу. Зміцнити спину, поправити коліна і підкачати руки.

Про розтяжки окремо. Є багато різних думок про коли, як і скільки. Моя думка така — після силової/бігу, без фанатизму (так зовсім без фанатизму), і більше приділяти уваги вправам на рівновагу. Тут така штука, що для бігу треба щоб всі суглоби трималися на місці, а надмірне захоплення розтяжками може привести до того що ви підвернете ногу в найдальшій точці від дому, а потім ще тиждень будете відновлюватись.
Перед бігом розтягуватись не рекомендую взагалі. Я себе після цього почуваю як лялька на мотузочках, яка не тримається купи. Який вже тут біг.

І крик душі навіяний спогляданням бігунів на районному стадіоні — опустіть і розслабте плечі, розігніть руки, не скукожуйтесь. Відкрийте грудну клітку, хай кисень легше потрапляє в легені, підніміть голову і робіть менші кроки (все-одно з довгими швидше не вийде).
Любіть себе.


п.с. З музикою далі глухо.

3 коментарі:

  1. опустіть і розправте плечі, а також відкрийте грудну клітку - то всім треба, і не тільки під час бігу :) мені от про це треба нагадувати постійно :)

    ВідповістиВидалити
  2. а в тебе бігунів на районі побільшало? у нас аншлаг що зранку, що звечора... і я тііішусь :)

    ВідповістиВидалити