середу, 25 березня 2015 р.

Біг для початківців - 72 поради (3)

Продовження
Девід Дек


17: Продуктивна чверть
Якщо ви за тиждень пробігаєте, скажімо, 30км (нє, ну чого сказати можна), то мінімум 6-10км варто зробити більш продуктивними (коли ви викладаєтеся на повну), це збільшить вашу аеробну витривалість і дозволить бігати швидше і менше втомлюватись.

18: Полюбіть підйоми (я вже...)
Гірки це нічний кошмар бігуна, але вони якраз те що треба. Подолання підйомів це найкраще існуюче тренування з навантаженням. Це також допоможе вам бігати швидше (особливо як з цієї гірки біжиш вниз), і покращити техніку бігу, і все це з меншим ризиком травмування.

19: Прискорюйтесь
Біг з прискоренням (він же фартлек) — це таке собі менш структуроване інтервальне тренування розроблене в 1930 році. Воно просте: спочатку розігріваючий біг підтюпцем, швидкий біг, потім знову біг підтюпцем щоб оклигати, потім знову спринт, без конкретних рамок по відстані чи часу. Прискорюйтесь і відхекуйтесь по відчуттю.

20: Вимірюйте
Ви не можете покращити те що не можете оцінити” всі успішні успішні директори повторюють це як замовляння, і це життєво необхідно щоб стати кращим бігуном (я би посперечалась). Отож, починайте вести облік ваших досягнень (і втрат). Це найкращий спосіб побачити чого вам бракує, чи чого треба позбутися. 

 

21: Вчіться на своїх помилках
Найкращий спосіб знайти те що для вас найкраще, це піти шляхом спроб і помилок. Наші помилки вказують нам шлях до успіху, крапка. Ігнорування висновків чи наслідків тренування — це найбільша помилка яку можна зробити, отож вчіться на них, робіть висновки і впроваджуйте зміни і буде вам щастя.

22: Клонуйте успіх
Поняття успіху не однакове у всіх. І коли ви вже знайшли що для вас підходить найкраще, тримайтеся його створивши ритуал. Повторюйте цю практику так часто як це можливо, поки вона не стане частиною вашої програми тренування. Не потрібно вигадувати велосипед.

23: Проводьте перевірки
Щоб покращити свій біг ви маєте його оцінити. (Що знову?) і найпростіший спосіб це зробити — це контроль. Так що не забудьте підписатись на забіг як частина плану перевірити свій рівень фізичної підготовки, прогресу і швидкості. (Це напевно, якась чисто чоловіча фішка, бо я на забіг підписалась зовсім не з таких міркувань.) Робіть це регулярно щоб побачити чи ваша форма покращується, чи ви сачкуєте.

Далі буде... 

3 коментарі:

  1. чим далі тим якось складніше виглядає )))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так ти не перескакуй. Спочатку взувай кросівки і йди надвір, а там воно саме спроститься. Ну і я ж казала, що це чоловік писав. Вони люблять структурувати і досягати.

      Видалити
    2. та я думала - зара освою теорію і відразу буду робити все правильно :)

      Видалити