суботу, 2 травня 2015 р.

Біг для початківців - 72 поради (6)

Продовження
Девід Дек


43: ... але й бігайте часом самі
Дружбак може допомогти вам набирати оберти і залишатись послідовними в досягненні своїх цілей, але часом соло-пробіжка — це якраз те що треба. Особливо коли ви намагаєтесь відновитися після великого навантаження і не хочете щоб хтось підбивав вам руку. Біг наодинці - це, також. прекрасний спосіб побути з своїми думками, тільки ви, звук кроків і жодних турбот.

44: Обженіть нудьгу
Виберіться з наїждженої колії додавши 30-ти секундне збільшення швидкості (не смертельний спринт) до вашої наступної півгодинної пробіжки. Ви не тільки не знудитеся (а хто нудився?), а й збільшите частоту серцевих скорочень і покращите форму.



45: Бігайте без нічого
Ну, не буквально, хіба що хочете провести ніч в тюрмі (в кращому випадку). Всілякі прибамбаси — кардіомонітори, хронометри, GPS-навігатори і всяке таке — звичайно можуть вам допомогти покращити форму, але тотальне покладання на них може бути непродуктивним. (А ще кажуть, що деякі прибамбаси брешуть +/- кілометр.) Часом треба бігати просто з уявою (завжди). Бігайте самі з собою. Бігайте не зважаючи на цифри і досягнення. Просто біжіть.

46: Насолоджуйтесь легкими пробіжками
Легкий біг є ключовим у відновленні вашого тіла, а також він є ключовим для того щоб ви відчували задоволення від бігу. Тому коли у вас запланована легка пробіжка - насолоджуйтесь видом. Нюхайте троянди, глибоко дихайте, дивіться за горизонт, цінуйте красу навколо вас, не забувайте отримувати задоволення. Не зациклюйтесь на самих тренуваннях, інакше ви скоро розчаруєтесь.

47: Бігайте з музикою
Я просто не можу бігати без музики. Насправді однією з найвагоміших причин чому я бігаю, є можливість слухати музику. Тому використовуйте музику щоб морально бути готовим до випробування. (А як вмикається якась кльова доріжка, то зразу біжиш як рок-зірка - “я не бачу ваші руки!”)

48: Будьте присутні зараз
Для бігу в довготерміновій перспективі мисліть категорією теперішнього моменту. Думки про минуле сповнять почуттям провини, а думки про майбутнє — хвилюванням. Єдиний момент який існує — це зараз, і всі зміни можуть відбутися тільки зараз. Це все може здаватись ньюейджівськими заморочками, але це корисно і практично. Підписуюсь. Воно не тільки для бігу годиться, але на бігу дуже помітно. Тільки починаєш думати якісь дурниці — зразу бігти стає важче.

Далі буде ...


2 коментарі:

  1. цікаво, на якій пораді я таки побіжу? :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. от мені теж цікаво. Але як тебе не спокусив хот-дог на фініші, то я вже й не знаю. Ти ж пам'ятаєш, що у вересні буде забіг? Може й хот-доги будуть. ))))

      Видалити